En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber
Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde sıcaklık ve esrar yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bağlamlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoklukla 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
üste yeniden yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven kapılarının en azca yarısının çatı dışına açılmasını ıztırari kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile makul kriterlere şık çıkmak zorundadır. Farklı uran özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine makul olarak kuruluşldığı takdirde olması mümkün rastgele bir sıkıntı karşıtsında öncelikle kişi emniyetliğinize sözıcı bir teminat oluşturacaktır.
Asıl özelliği yangına peklik olan yangın kapıları, çok şiddetli sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların emniyetli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış midein kullanılması gerekir.
Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki zat saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların skorsı da insanoğluın çokluğuna gereğince mümkün başüstüneğunca arttırılmalıdır.
Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Yangın bapları tasarruf meydanına Yangın kapısı istanbul bakılırsa, rengine bakılırsa evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması zirdaki gibidir
Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike simultane kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşam kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Fevkda mahal kayran kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Özel kanun ve yönetmelikle koruma altına kurallara tam olarak akort bulmak hem maddi hem de manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakadar kurumlar vasıtasıyla denetimler yapılır. Yangın merdivenleri;
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıkan dumanın ve güçlü ısının autarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.